Skal bilen på værksted?

07 juni 2022 Steffen Petersen

editorial

Der kommer et tidspunkt, hvor du som bilejer, skal have bilen på værksted. Det kan være, fordi motoren begynder at lave mærkelige lyde, eller fordi bremserne ikke længere er så effektive som tidligere. Eller måske er bilen ganske enkelt begyndt at vise sin alder og har brug for at kigge forbi et værksted, så den kan køre lidt mere før den skal udskiftes.

Læs mere i dette indlæg om, hvornår du muligvis skal have din bil på værksted.

 

autoværksted

 

Udskiftning af olie

De fleste bilproducenter designer i dag deres motorer til at køre på syntetisk olie, som kan holde længere tid mellem skift end konventionel motorolie. Tjek din instruktionsbog for at se, hvor ofte producenten anbefaler, at du skifter din bils olie. Mange bilproducenter har udvidet deres anbefalede olie -skifteintervaller til 6 eller 12 måneder for tid. Selv hvis du ikke kører ofte i din bil, er det vigtigt at få udskiftet din olie. Olien nedbrydes med tiden, selv om bilen ikke bruges, og der er brug for frisk olie, for at motoren kan smurt og kører problemfrit.

 

Inspektion af bremserne

Bremserne er en af de vigtigste sikkerhedsfunktioner på din bil, så det er vigtigt at sørge for, at de altid er i god stand. Afhængigt af, hvor ofte du bruger din bil, og hvor hårdt du kø er i den, skal dine bremser måske inspiceres mere eller mindre ofte. Hvis du kører meget på motorvej eller kører med mange opbremsninger, skal dine bremser måske kontrolleres oftere. Hvis du kun bruger din bil til korte ture rundt i byen, kan du måske gå lidt længere mellem bremsekontrollerne.

 

Kontrol af dækkene

Dæk er en anden vigtig sikkerhedsfunktion på din bil, og de kan også have en stor indvirkning på din brændstoføkonomi. Sørg for at kontrollere dine dæk regelmæssigt for at sikre, at de har det korrekte dæktryk, og at der er nok slidbane til sikker kørsel. Afhængigt af, hvor meget du bruger din bil, skal du måske kontrollere dine dæk oftere end nogle andre.

Du kan finde et autoværked via linket her: https://www.autocentralenhelsinge.dk/.

Flere Nyheder

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

03 januar 2024

Introduktion