Reparation af elektronik i bil skal (måske) separeres fra resten af anordningen

21 juli 2020 anders_lundtang_hansen

Når langt de fleste af os tænker, at der er problemer med bilen, så er det nok sådan noget med, at dækket er fladt, en pære er sprunget eller andet, som man måske lige selv formår at fikse.

Men det kan jo også være noget med, at der er noget galt med selve motoren, som man skal have en mekaniker til at ordne.

I gamle dage bestod det meste indmad i en bil da også af manuelle ordninger, som hang sammen med resten af bilen, som en mekaniker kunne ordne med nogenlunde samme værktøj, hvis der var problemer inde i bilen, som hvis der var problemer udenfor eller i selve motoren.

Nu om dage skal disse ting adskilles en hel del, for der er kommet rigtig meget elektronik i en bil, så hvis man blandt andet skal have foretaget reparation af elektronik i bil i Kalundborg, da det bedst kan svare sig for en, så er man ude i en opgave, der drejer sig om hele bilens sammenhæng.

Mekanikeren kan nok næppe bruge samme værktøj, som vedkommende kunne tidligere, for nu er der tale om noget indmad, der er meget moderne, fintfølende og nøjeregnede, hvorfor man måske endda skal have en ekspert til at komme at se på det.

Og vi tænker ikke bare på sådan noget som en radio i bilen, man ofte kan udskifte uden problemer, eller klimaanlægget er gået ned.

Elektronikken i bilen holder også øje med bilen, og hvordan den har det.

Derfor kan man ofte opleve, at man blot skal indføre et USB-stick i bilen, og så kan den selv sige, hvad og hvor problemet er. Det gør mekanikerens arbejde noget lettere.

Men det gør samtidig også, at man bliver nødt til at se bilens anordninger som en holistisk oplevelse, hvor man ikke kan separere elektronik fra mekanik i sådan en bil.

Flere Nyheder

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

03 januar 2024

Introduktion