Hvad gør du, hvis du mister dit kørekort?

10 juni 2020 anders_lundtang_hansen

Der er jo desværre flere måder at miste sit kørekort på, og det er virkelig surt alle dele, fordi man nok har brugt langt tid og mange penge på at erhverve sig det kørekort til at starte med, men den ene situation er mere sur end den anden.

Du har formentlig taget kørekort i Århus, og så sker der det, at du mister det.

Lad os tage den direkte opfattelse af dette: at du reelt mister det ved, at du har smidt det væk ved et uheld, eller du er blevet bestjålet.

Som det første melder du det selvfølgelig stjålet, men så er der mulighed for at få udstedt et midlertidigt kørekort, indtil man kan få ens reelle igen – hvilket man jo har ret til, da det ikke var ens egen skyld som sådan, at man mistede det.

Men i den overførte betydning siger man jo også, at man har mistet sit kørekort ved, at man har gjort noget ulovligt, så man ikke længere har et til at føre bil.

Måske sker dette med det samme, eller man får at vide fra staten eller anden instans, at man per en bestemt dato ikke må køre i bil, eller hvad man nu mistede kortet til, førend man har generhvervet sig sit kørekort.

Så er der jo ikke andet for, end at man må op til en ny køreprøve, eller hvad man nu ellers skal gentage, for at man kan få lov til at have sig sit kørekort igen.

Det er jo ikke sikkert, man vil dette, men de fleste har jo vænnet sig til at køre bil, og de har måske brugt for dette flere gange om ugen for ikke at sige dagen, så man ikke kan undvære det.

Andre gange er det jo også ens arbejde at kunne køre rundt i bil, så man er vitterligt nødt til at få sig sit kørekort igen, hvis ikke man også vil miste ens arbejde!

Flere Nyheder