Få dit autoværksted til at undersøge din bil før køb

26 januar 2021 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at købe en ny brugt bil og ikke selv har megen erfaring med at undersøge, om bilen er i god stand og sælges til en rimelig pris, kan du med fordel få dit autoværksted til at undersøge bilen for fejl, inden du underskriver købsaftalen. Undersøgelser viser at en mekaniker finder omkring 6 fejl, som ikke er beskrevet i salgsopstillingen.

Det er fejl der enten skal udbedres eller også skal du have et nedslag i prisen. Det kan derfor godt betale sig at få mekanikeren til at gennemgå bilen. Det kan f.eks. være et autoværksted i Åbyhøj, der undersøger bilen.

Undersøg biltypen før du køber

Jo ældre bil du overvejer at købe jo højere totalomkostninger. Totalomkostninger er omkostninger som vægt og miljøafgift, samt værkstedsregninger. Hvis du finder ud af hvilke fejl der oftes sender bilen på værksted, kan du jo spørge hvad det typisk koster at få lavet. Det vil fortælle dig om det er en bil du, bør købe eller om du skal se dig om efter en anden.

Med mindre at du selv kan lave din bil eller har en virkelig god aftale med et autoværksted, bør du som udgangspunkt ikke købe en gammel bil. Afgifterne og værkstedsregningerne vil ofte være dyrere, end hvis du bruger flere penge på bilen og efterfølgende spare på afgifter og værkstedsregninger.

Det er især vigtigt hvis du køber bilen af en privat sælger at få en mekaniker at undersøge bilen. Når købsaftalen er underskrevet fanger bordet og bilen er købt som beset, hvilke betyder at opdager du fejl og mangler senere så hæfter du selv.

Køber du derimod hos en forhandler, er du ikke alene dækket af købeloven, du har også en garanti mod fejl i en periode. Det betyder også at priserne ofte er en smule højere hos en forhandler.

Flere Nyheder

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

03 januar 2024

Introduktion