Er det sikkert at købe en brugt bil?

15 september 2020 Lotte Hindsberg

Nogle gange kan det at købe en brugt bil være som at famle i blinde eller købe en pose med overraskelser. Nogle gange er der noget helt fantastisk i posen andre gange føler man sig snydt. 

Der er imidlertid flere ting du kan gøre for at øge chancen for at du har gjort en god handel. Du skal starte med at lære det du kan om den bil du gerne vil købe. Med det menes ikke at du skal tage en minieksamen i at reparere bilen, men blot at du skal undersøge om tidligere ejere har været glade og tilfredse og hvor bilen typisk går i stykker.

Er det noget der er nemt at reparere eller skal der købes dyre reservedele. Er det sidste tilfælde bør du overveje at finde en anden type bil.

Få bilen undersøg at dit autoværksted

Kør den bil du har i kikkerten ud til dit autoværksted og få din mekaniker til at undersøge den og hør hvad hans vurdering er. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Køge. Siger han god for bilen er alt godt. Har du ikke mulighed for at dit autoværksted kan se på bilen inden du køber den, så gør det næst bedste.

Få skrevet et forbehold ind i din købsaftale om at det er muligt at få den undersøgt af en mekaniker efter du har købt den. Er der ikke et forbehold har du købt bilen som beset og du har ikke mulighed for at få sælger til at betale for reparation af evt. fejl.

Husk også at køre en lang tur i bilen. Det skal være på en tur på mindst en halv time. Det vil give dig mulighed for at lære bilen at kende. Du skal ud og køre en tur på motorvejen og du skal en tur rundt i byen.

Flere Nyheder

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

03 januar 2024

Introduktion