Bådopbevaring over længere tid ad gangen

30 november 2020 anders_lundtang_hansen

De fleste tænker og forestiller sig, at sådan noget som båd opbevaring foregår over en halv sæson, hvis man regner et år som en sæson.

For hvis man bor i de koldere egne, som tilfældet er her i Danmark, så tager man som regel ens lystbåd på tørdok, så den ikke fryser fast i lystbådehavnen.

Der er selvfølgelig dem, der lever i deres båd hele året, men så er der tale om en husbåd. Andre sejler måske væk til varme egne, så der ikke bliver problemet med det omskiftende vejr.

Nogle gange tager man da også chancen og lader den lille i havnen, fordi man vil spare de penge om at få den løftet op og lagt tør, men så kommer konsekvenserne oftest senere, selv hvis den overlever denne omgang.

Derfor kan det nok bedst svare sig, at man får båden op på tørt land, specielt hvis det skal ske over længere tid.

Når båden ligger tør længe

Det kan jo tænkes, at man ikke har interesse for ens båd længere, at man gerne vil udskifte den eller noget helt andet, hvorfor der ikke er grund til at få den lagt ned i vandet igen, så man lige så godt kan søge efter bådopbevaring over længere tid.

Så er det måske ikke nok, at den bare er på land – man vil også gerne have tag over den, så den kan holde sig pænere.

Selv hvis man ikke vælger at få den opbevaret længe, men man bare lige vil have den op, så kan det også være praktisk, da man så kan tilse, hvordan båden har det nedenunder.

Det kan være alt fra at fikse skader til at fjerne muslinger med videre og eventuelt male den op igen.

Derfor bør man lægge en konkret plan med det at få ens båd op på tørt land, og hvad formålet er med det.

Flere Nyheder

12 januar 2024

ID

09 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

08 januar 2024

VW ID

03 januar 2024

Introduktion